Specialudvikling

H1H2 Special udvikling - Special udvikling

Nogle gange kan en ide ikke udføres med eksisterende kode og der må derfor skrives et stykke specialkode for at løse opgaven.

Hos H1H2 udfører vi programmeringsopgaver af alt fra udvikling af plugins til WordPress, Facebook Apps, API løsninger og helt specialbyggede løsninger i Laravel.

Vi har desuden arbejdet en del med tilpasninger af eksisterende sider som et alternativ til en komplet redesign/nyudvikling. Det kan for eksempel være udbygning af eksisterende funktioner eller justeringer for at gøre en side responsive.

 

Specialudvikling til WordPress

Hvorfor giver det mening at udvikle til WordPress? Det korte og mest præcise svar er, at WordPress er verdens mest benyttede CMS system.

Det betyder, at der er en rigtig god chance for, at du allerede er eller har været bruger af en WordPress side, måske endda uden at vide det.

Udbredelsen af WordPress gør, at der er et stort kendskab til både brug og udvikling men også, at det er let at finde folk med erfaring – ikke bare i Danmark men også på verdensplan.

%
af internettet er i dag drevet af WordPress!

H1H2 har udviklet masser af tilpassede funktioner til WordPress for vores kunder. Alt fra en funktion, der tillader brugeren automatisk at slå nye blog indlæg op på op til 4 forskellige Facebook sider, alt sammen med et tryk på en knap til et specielt kortmodul, der viser udvalgte lokationer med beskrivelse på et Google kort i matchende farve tema til sidens design.

Specialudviklet kortplugin til WordPress
Backend til kort plugin

H1H2 udvikler som udgangspunkt altid disse funktioner i et separat plugin. Dette gør både udvikling og fejlsøgningen lettere og det tillader, at man skifter hele udseendet på siden uden at fjerne ekstra funktioner da disse er holdt separat fra temafiler.

Så står du og mangler en funktion til din WordPress side som ikke kan løses af et offentligt plugin, så er du velkommen til at kontakte H1H2 og få en uforpligtende samtale og tilbud!

Hvad er Laravel?

Laravel er et PHP framework. Det vil sige, at det er en værktøjspakke til udvikleren, der gør udvikling hurtig og nem.
Vi benytter i H1H2 Laravel til at løse opgaver, som ellers ikke havde været mulige. Bl.a. har vi lavet et helt unikt system til at holde styr på licenser og til at generere opdateringer til alle vores WordPress projekter, hvad end der er tale om et tema eller et plugin.
Systemet benytter sig af WordPress’ egen opdateringsrutine og optræder derfor i backenden ganske som hvis opdateringerne kom fra WordPress.org.
Et andet eksempel er vores klippekort system, der giver kunder mulighed for at tjekke status på klippekort og oprette opgaver, udviklet i Laravel.

Hurtig udvikling

Laravel har som framework en masse værktøjer stillet til rådighed for udvikleren. Dette gør, at man kan komme hurtigt fra idé til prototype og igen fra prototype til endelig version.

Opdateringer

En af fordelene ved WordPress er, at der stort set dagligt kommer opdateringer til temaer og plugins. Ligeledes er kernen i WordPress meget vedligeholdt og der kommer ofte opdateringer til denne. Kigger man på dette fra “den anden side”, så er det også et af problemerne med WordPress. Det kræver nemlig, at man holder sin side opdateret for at holde sikkerheden på det højeste men også for at sikre, at man ikke kommer bagud i versionerne. Ellers kan det give problemer, når man så ønsker at opdatere. (Dette er ligeledes en af grundene til at vi i H1H2 benytter færrest mulige plugins, når vi bygger en WordPress side).

Dette “problem” har Laravel ikke – Når først koden er skrevet, så skal den blot opdateres ved sikkerhedsopdateringer eller når den Laravel version man benytter er EOL (End Of Life).

Hvorfor bruge Laravel?

Laravel har mange fordele i fht. CMS-Systemer eller kode skrevet helt fra bunden.

Laravel er basseret på det kendet MVC system, hvor man bryder enkelte ressourcer ned i en model, et view og en controller.

Selv om Laravels udbredelse for tiden sker med en eksplosiv rate, er der stadig folk, der er tilbageholdende. Det gode ved Laravel er, at det blot er et framework – det overholder derfor kodestandarder og alt data gemmes i et let tilgængelig format, skulle man på et tidspunkt ønske at skifte til en anden platform.

Google Trends for Laravel

Specialudvikling

Få en uforpligtende samtale omkring dit projekt

Har du en god idé?

Pre-processere og autoprefixing

I H1H2 benytter vi os af Gulp som værktøj til at administrere udviklingsmiljøet og dermed pre-processering og autoprefixing af vores Scss.

Hvad er en pre-processer?

En pre-processer et et program, der tager kode i et sprog og skriver det til et andet. Et tilfælde kunne være måden vi genererer vores style sheets. Vi laver alt udvikling i Scss, der så pre-processes til CSS.

Hvad er auto-prefixing?

Grunden til, at vi benytter en auto-prefixer er for at få den bedste understøttelse af vores designs i flest mulige browsere. Styling, der kræver specielle forbehold browserne imellem, sættes automatisk op ud fra standarden.

Kodehistorik via git

Alle projekter i H1H2 gør brug af versionskontrol af kildekoden. Dette sikre os en historik over udviklingen af et projekt og giver os mulighed for at rulle tilbage i tilfælde af, at fejlbehæftet kode rulles ud. Desuden giver git mulighed for, at flere programmører arbejder på samme kode og periodisk merger kode sammen i en master branch.

WordPress

Alle vores WordPress projekter benytter vores eget opdateringssystem, der bygger på commits fra git. Når vi er klar til at skubbe en ny version af et projekt, tagges versionsnummeret i git.

Det betyder, at vores opdateringssoftware får besked om, at der er en ny version og herfra downloader nødvendige filer, genererer den ZIP-fil, der bruges til installation på WordPress og efterfølgende, når siderne tjekker efter nye versioner via WordPress backenden, vil vores opdateringssoftware kontrollere licenser og levere opdateringen.

Code editr

Vedligeholdelsesvenlig kode

Ved at følge standarder indenfor kode og syntax i alle projekter, sikrer H1H2, at koden fremadrettet er vedligeholdelsesvenlig, selv for andre programmører.

Desuden er alt vores kode altid veldokumenteret med inline kommentarer, der gør det let at fejlfinde, rette og ændre i koden, selv efter en længere pause fra projektet.