H1H2 Blog - Styr på sikkerheden med en password manager

Styr på sikkerheden med en password manager

Henning Nielsen 29. september 2016 Tips & tricks Vær' den første til at kommentere

Du kender det sikkert – endnu en hjemmeside du skal oprette dig på med brugernavn og adgangskode. Du vælger den “sikre” løsning: din email eller navn som brugernavn og den samme adgangskode som du bruger på alle andre hjemmesider. Så er det jo nemt at huske.

Det er på ingen måde en god løsning, hvilket de fleste af os også godt ved, men sjældent gør noget ved, da en unikt og ofte ulæselig adgangskode er svært eller umuligt at huske. Og det er da helt umuligt at have den slags adgangskoder til alle sine kontoer.

Det er her en password manager kommer ind i billedet
Med et enkelt login, har du adgang til din password manager, som hjælper dig med at lave en unik og sikker adgangskode til alle din kontoer. Samtidtig hjælper den dig med at logge ind på de sider, hvor du har gemt dine oplysninger. Mange af de password managere, der findes, har også mulighed for at hjælpe dig med at udfylde de oprettelsesformularer, der er i forbindelse med oprettelse af en bruger. Det kræver naturligvis, at du har fortalt password manageren, hvilke informationer du vil lade den hjælpe med at udfylde. Alt efter hvilken løsning man vælger, så er der naturligvis et utal af ekstra funktioner i de forskellige password managere, som på den ene eller anden måde forsøger at hjælpe dig med at være så sikker som mulig.

Alt dette sker via en udvidelse til din browser. Mange har også en app til telefonen, som så vil kunne hjælpe dig på samme måde med at huske logins til de forskellige sider og apps du måtte have på telefonen.

Hvorfor en en password manager sikker?
Det er naturligvis forskelligt, hvordan de forskellige password managere vælger at håndtere sikkerheden, men ens for dem alle er, at sikkerheden er prioriteret HØJT. Mange har mulighed for at man har 2 factor authentications, hvilket betyder, at man ikke kun skal bruge sin adgangskode for at logge på, men man skal også verificere sit login med en ekstra kode fx. via et tal man får via en app på sin telefon eller via sms. På den måde sikrer man, at det rent faktisk er dig, der er igang med at logge på password manageren.

Hvilken Password manager skal jeg vælge?

Som sagt, så findes der et hav af forskellige password managers og det er lidt en smagssag, hvad man er til og har behov for. Der findes naturligvis også en betalingsløsning til de fleste af dem, som så giver adgang til flere funktioner og muligheder. Herunder kan du se de 3 mest brugt password managere samt finde et link til deres respektive hjemmeside, hvor du kan læse mere om funktioner og priser.

LastPass
LastPass Password Manager
Keep logo
Keeper® Password Manager
True Key logo
True Key Password Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *