H1H2 Blog - Opdater WooCommerce - hvorfor er det vigtigt

Hvorfor er det vigtigt at opdatere WooCommerce?

Henning Nielsen 25. oktober 2016 Woocommerce Vær' den første til at kommentere

Det kan være let som en leg at opdatere WooCommerce, WordPress, plugins og tema – faktisk så simpelt som at trykke på knappen og så er det fikset. Men det kan også være stik modsat og det kan betyde, at der skal laves backup, rettes til i tema filer og testes, kort sagt en opgave, som ingen har lyst til.

H1H2 Blog - Opdater WooCommerce - wordpress-opdateringer
En ny opdatering til WooCommerce

At undgå eller udsætte disse opdateringer vil betyde, at du udsætter din side for unødvendig fare for at blive kompromitteret/hacket, og det kan i sidste ende med at gå ud over dine kunder. Selv om det kan være en tidskrævende affære at holde sin WooCommerce shop 100% opdateret, så er der et utal af grunde til, du skal holde den opdateret.

Jeg vil her prøve at gennemgå et par af de vigtigste grunde til, at du skal holde din shop opdateret, samt kort forklare, hvorfor der hele tiden kommer nye opdateringer.

Hvorfor kommer der opdateringer?

Der bliver løbende udviklet nye funktioner og features til WordPress, WooCommerce og lignende plugins, og de fejl og mangler, der bliver fundet bliver løbende rettet. Dette resulterer så i, at der bliver lavet en opdatering, som så vil blive tilgængelig gennem dit WordPress kontrolpanel. De fejl og mangler, der bliver rettet, er ofte sikkerhedsrettelser, som i værste fald kan give uvedkommende adgang til din shop, eller det kan være ting, der gør, at din shop ikke fungerer 100% og du risikerer at miste kunder.

H1H2 Blog - Opdater WooCommerce - woo-opdateringer
Ændringsloggen viser hvilke ting der er fikset i opdateringen

Hvad kan der ske, hvis jeg ikke opdatere?

Som sagt, så findes der hele tiden nye fejl i WordPress, WooCommerce, lignende plugins osv. Undlader du at opdatere og dermed rette fejlen, risikerer du, at din shop langsomt bliver mere og mere usikker.

Selv om risikoen for at blive hacket, hvis du undlader en enkelt opdatering, er lav, så findes der lyssky personer, som ikke laver andet end at lede efter webshops, der ikke er opdaterede. Når de så finder en ikke-opdateret shop, slår de til mod de sårbarheder der ikke er blevet rettet i forbindelse med opdateringen og risikoen for fordobles hver gang man undlader at opdatere sit system.

Skulle det lykkes at få kontrol over din shop, er det muligt for hackeren at stjæle dine data, ødelægge din shop eller udnytte den til andre ulovligheder. Dette vil ikke kun ramme dig, men i sidste ende også dine kunder, hvilket på ingen måde er godt for forretningen.

Hvordan kan det skade dine kunder, hvis du ikke opdaterer?

Er din shop ikke opdateret vil de fejl, der kunne være i forbindelse med at dine kunder handler i shoppen, ikke blive rettet, og dine kunder risikerer at få en dårlig oplevelse af at handle i din shop. Endnu værre er det, hvis shoppen bliver hacket og hackeren får adgang til din shop. Her vil der være fuld adgang til dine kundeoplysninger så som fysisk adresse og email adresse. Heldigvis gemmer WooCommerce ikke på kreditkorts oplysninger, men adresserne kan også være slemme nok.

Det kan godt virke som ubrugelig data for nogen men adresse informationer kan blandt andet bruges til at bryde ind i dine kunders personlige online kontoer ved hjælp af “reverse engineering”. Eller adresserne kan sælges til spammere, og en anden ting er at det er aldrig rart at skulle fortælle sine kunder at deres personlige informationer er blevet kompromitteret på din side.

H1H2 Blog - Opdater WooCommerce - Shop hacker
Der findes hackere der 24/7 leder efter shops der ikke er opdateret

En anden ting man risikerer ved at undlade at opdatere er, at shoppen bliver langsom og dermed giver dine kunder en dårlig oplevelse – det kan i værste fald koste en mistet kunde. Det var nogle af de bedste forklaringer på, hvorfor du skal holde din webshop opdateret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *