Hvor skal din hjemmeside bo?

H1H2 Hosting - Hosting

Når man har en hjemmeside, skal man også have et webhotel. Webhotellet, eller din hosting, er der, hvor hjemmesidens data er placeret og der er flere forskellige måder, man kan vælge at gribe det an på. 

Hvad man vælger afhænger til dels af, hvilke data man har på sin side, dels hvor mange besøgende siden har og hvor meget man vil kunne stille på konfigurationen af ens hosting. Dertil kommer naturligvis også personlige præferencer.

Som udgangspunkt findes der 3 måder, hvorpå man kan hoste sin hjemmeside. Shared hosting (Fx. et webhotel ved UnoEuro eller MeeBox), hosting på en VPS (Virtual Private Server, som er en lille privat bid af en stor fysisk server i et datacenter) eller dedikeret hosting, som er sin helt egen fysiske server opsat efter ens ønsker.

H1H2 kan tilbyde rådgivning inden beslutningen omkring hosting træffes. Ligeledes hjælper vi gerne med at flytte den godkendte side fra vores udviklingsmiljø til live hosting.

H1H2 Hosting - shared

Shared hosting

Shared hosting er en billig måde at komme i gang med hosting af en hjemmeside og mange vil aldrig have brug for at opgradere.

Dog er man ofte begrænset på mængden af plads, antal email adresser, lagerplads til ens emails, ressourcer på serveren og ikke mindst er man låst i, hvilke indstillinger man kan ændre på webserveren.

Fordele

 • Prisen er lav
 • Serveren vedligeholdes af hosting firmaet

Ulemper

 • Begrænset plads og ressourcer.
 • Dårlige muligheder for specialopsætning og tilpasning.
H1H2 Hosting - VPS

VPS

Hosting på en VPS er klart en opgradering i forhold til shared hosting. Her er der langt flere muskler til rådighed, mere plads og højere hastighed!

Dog kræver denne løsning, at nogen vedligeholder serveren, da man her selv står for al opdatering af den bagvedliggende software (styresystem, webserver, evt. mailserver og opsætning).

Nok kræver VPS hosting mere vedligeholdelsesarbejde end shared hosting, men det giver også frihed til at vælge størrelsen på sin hosting og til opsætning af alt lige fra styresystem til webserver (f.eks. Apache eller Nginx). H1H2 har gode erfaringer med VPS hosting hos DigitalOcean og RamNode.

Fordele

 • SUPER hastighed
 • VPS størrelse kan vælges efter behov (Og man kan opgradere løbende)
 • Total frihed til valg af OS og opsætning

Ulemper

 • Højere pris end ved shared hosting
 • Kræver vedligeholdelse af serversoftware og opsætning
H1H2 Hosting - Dedikeret hosting

Dedikeret hosting

Med dedikeret hosting får man muligheden for at konfigurere sin helt egen fysiske server. Dette giver mulighed for at opsætte serveren, så den er nøje tilpasset til hjemmesiden. Man får f.eks. mulighed for at have meget mere lagerplads og/eller masser af RAM.

Fordele

 • Tilpasset hardware
 • Mulighed for høj lagerkapacitet
 • Total frihed til valg af OS og opsætning

Ulemper

 • Højere pris end VPS hosting
 • Kræver vedligeholdelse af serversoftware og opsætning

Skal vi hjælpe med din hosting?

Kontakt os
H1H2 Hosting - Hastighed

Er din side hurtigt nok? Hvad synes Google?

Hastigheden af ens side afhænger af mange faktorer, men af de vigtigste er hostingen, dvs. dit valg af webhotel.

Det er ofte blevet påvist, at hastigheden af ens hjemmeside hænger sammen med antal besøgende, der bliver på siden, og i sidste ende foretager et køb. Det gælder, hvad enten der er tale om en webshop eller et vinduespudserfirma.

Dette ved søgemaskiner som Google alt om. Derfor er din sides hastighed også en væsentlig faktor, når det kommer til placering i søgeresultaterne og dermed optimering af SEO.

Derfor er det vigtigt, at man vælger den rette hosting til ens hjemmeside eller webshop. Vælges shared hosting, er det meget begrænset, hvad man kan stille på af parametre for at optimere hastigheden – dette overlader man til hostingfirmaet at varetage. Med en VPS eller en dedikeret server, er alle muligheder og konfigurationer derimod tilgængelige og kan derfor tilpasses ens behov og ønsker.

H1H2 Hosting - Mail

Har du styr på din mail?

I dag er email en vigtig faktor for kommunikation. Derfor er det også vigtigt, at der er styr på hostingen og opsætning af denne.

Ender dine mails i SPAM mappen?

Korrekt opsætning af mail og DNS er afgørende for, at folk modtager dine mails. Hvis f.eks ikke DNS er korrekt opsat, er der mulighed for at dine mails aldrig når frem. Nogle af de ting, der skal være på plads er: PTR, DMAC, SPF og DKIM.

Ønsker du at sende nyhedsbreve til dine kunder?

Der er i dag mange muligheder for at udsende nyhedsbreve, hvad end der er tale om Mailchimp, Mailgun eller SendGrid.

Hvad der er bedst for dig, afhænger blandt andet af antallet af mails du udsender, og på antallet af modtagere af dine nyhedsbreve.

H1H2 hjælper gerne med test og opsætning af din mail. Vi rådgiver også gerne omkring oprettelse af mailinglister og udsendelse af nyhedsbreve.